Riihimäen lasitehdas toimii nykyään lasimuseona. Lasimuseossa vietetään lasipäiviä kesäkuussa ulkona ja tammikuussa sisällä, jolloin voi myös tutustua pysyvään näyttelyyn. Samalla voi myös tuoda oman tuntemattoman lasiesineen tunnistukseen.

Lasimuseossa on myös usein erilaisia näyttelyitä,  joita kannattaa käydä katsomassa ja tutustumassa suomalaiseen lasiin samalla ihmetellä kuinka upeita esineitä on osattu valmistaa lasista.

Riihimäen lasi perustettiin 1910 ja taide- ja käyttölasin tuotanto päättyi 1977. Tämän jälkeen valmistettiin pakkauslasia ja muovipakkauksia. A. Ahlström osti Riihimäen lasin 1985 ja koko tuotanto lopetettiin 1990.

Riihimäen lasissa on työskennellyt monta tunnettua lasitaitelijaa mm.

Aimo Okkolin, hiottu kristalli, tunnetuin kristallimalja on lumpeenkukka

Helena Tynell, taide-esineitä, lasistoja, tunnetuin on aurinkopullo

Nanny Still, taide-esineitä, lasistoja, tunnetuin on harlekiinisarja

Riihimäellä, vanhassa lasitehtaassa on ollut Jaakko Liikasen JL-lasi. Nykyäänä tiloissa toimii lasismi. Lasismissa työskentelee nuoria lasinpuhaltajia ja -suunnittelijoita. Heillä on pieni myymälä, jossa myyvät valmistamiaan tuotteita.

Vanhassa lasitehtaassa työskentelee myös toinen lasistudio Mafka&Alakoski, myös heillä on pieni myymälä johon voi käydä tutustumassa. Kauniita uniikki esineitä.

Hyttikorttelissa toimii Pekka Paunilan lasistudio. Paljon erilaisia värikäitä käyttö- ja taidelasia. Paunila valmistaa ja puhaltaa itse lasia